Thread: Just tested braw in Premiere pro cc .... who else is switching?

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17
  1. #11  
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2014
    Posts
    2,240
    Quote Originally Posted by core_50 View Post
    I've tried to switch to resolve like millions of times, but it just feels so clumsy. Clip snapping feature is so rough, it makes me want to go premiere pro, like immediately. They should add snapping tolerance setting, otherwise using a mouse becomes a pain in the ass. I can list the points why I think Premiere Pro is better than Resolve in a several pages of this topic, and while this is being my personal preference, I just cannot imagine how a human being can choose Resolve over Premiere Pro, APART from a golden medal feature of Resolve of being free.
    I have been using Resolve Studio (not free) since day one and I won't trade Resolve for Premier Pro at all. My son uses PP and loves it. I get that it has editing features that are nice and lots of 3rd party effects/transitions/plugins but I just cannot fathom grading in the layered timeline. I'm so use to nodes and it makes more sense and a cleaner coloring workflow for me.
    Last edited by EYu; 09-20-2019 at 08:12 PM.
    Reply With Quote  
     

  2. #12  
    Senior Member Samuel H's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Madrid, Spain
    Posts
    634
    I find the edit part of Resolve to be good enough for what I do. It took me some effort to switch, but now that I'm used to it, I'm staying: the color tab is AMAZING, and of course the price is a huge advantage: those Adobe suscriptions add up real quick
    Reply With Quote  
     

  3. #13  
    Senior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    143
    Quote Originally Posted by EYu View Post
    I have been using Resolve Studio (not free) since day one and I won't trade Resolve for Premier Pro at all. My son uses PP and loves it. I get that it has editing features that are nice and lots of 3rd party effects/transitions/plugins but I just cannot fathom grading in the layered timeline. I'm so use to nodes and it makes more sense and a clearer coloring workflow for me.
    I was actually referring to the editing part of Resolve, my bad, should have pointed that out. When it comes to the colors, it is a completely different story, I love the node approach myself.
    @Samuel H - I think much more users will start to use Resolve (for edit), if it gets some critical UI updates. And if that happens, Adobe with it's subscriptions would have to come up with something radical too, to save it's user base.
    Reply With Quote  
     

  4. #14  
    Senior Member CaptainHook's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    2,182
    Blackmagic RAW 1.5.1 is now available on the website and contains performance and stability improvements for the Adobe and Avid plugins:

    https://www.blackmagicdesign.com/support/
    Blackmagic Design
    My BMD LUTs.

    **Any post by me prior to Aug 2014 was before i started working for Blackmagic**
    Reply With Quote  
     

  5. #15  
    Senior Member Fauxto's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    Spain
    Posts
    496
    Any news re the new pocket 4k firmware?
    Reply With Quote  
     

  6. #16  
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    211
    Quote Originally Posted by core_50 View Post
    I've tried to switch to resolve like millions of times, but it just feels so clumsy. Clip snapping feature is so rough, it makes me want to go premiere pro, like immediately. They should add snapping tolerance setting, otherwise using a mouse becomes a pain in the ass. I can list the points why I think Premiere Pro is better than Resolve in a several pages of this topic, and while this is being my personal preference, I just cannot imagine how a human being can choose Resolve over Premiere Pro, APART from a golden medal feature of Resolve of being free.
    Whoa, what's going on here?

    So Resolve isn't all it's cracked up to be.

    I guess you get what you pay for.

    Well, maybe a little more with Resolve.

    For some, it's not enough.
    Reply With Quote  
     

  7. #17  
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    220
    Quote Originally Posted by CaptainHook View Post
    Blackmagic RAW 1.5.1 is now available on the website and contains performance and stability improvements for the Adobe and Avid plugins:

    https://www.blackmagicdesign.com/support/
    oh! that just fixed the exposure flare issue in the monitor window I was having. way to go! Thanks!
    Reply With Quote  
     

Similar Threads

  1. BRAW codec in Premiere?
    By Amoore in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-20-2019, 07:34 AM
  2. BRAW in Adobe Premiere
    By dmetz in forum General Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 03-21-2019, 08:39 AM
  3. Switching From Mac to PC
    By maccane in forum DaVinci Resolve
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2019, 11:54 AM
  4. switching to BM camera from others
    By forbyfiev in forum General Discussion
    Replies: 22
    Last Post: 05-04-2017, 03:05 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 01-19-2014, 10:04 PM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •