Thread: BM firmware 6.1 The Good and The Bad

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 53
  1. #21  
    Senior Member Taikonaut's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    2,985
    Quote Originally Posted by jimagine View Post
    Working fine on both of ours.
    It worked at first, touch the battery status to change, then it won't work. Mess about with the menu, it work again and then it does'nt
    Reply With Quote  
     

  2. #22  
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    698
    Quote Originally Posted by Taikonaut View Post
    Playback is stuck with the LUT even when you changed LUT. Now you need to change the LUT, switch off and back on again then you can see the LUT on playback.

    When switched off camera status power light stays on, switch back on nothing happens. This occur intermittenly.

    This firmware is buggy as hell.

    Not experiencing any of that.
    Sounds more like an issue with your update - not the update itself, that's working perfectly here.

    But the fixes are really appreciated.
    I had asked BM directly about fixing the latency problem while some were saying it was normal.
    Thankfully they addressed that and the battery life is noticeably better on our cams.

    Good job Blackmagic.
    Reply With Quote  
     

  3. #23  
    Senior Member Taikonaut's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    2,985
    Quote Originally Posted by Robert Niessner View Post
    I cannot confirm any of your problems with my PCC4k and FW6.1 - playback works flawlessly and touch screen works as expected. Runtime with the original BMD battery has also increased for me from ~30 min to 50 min.
    Have you changed the LUT and see does the playback uses the LUT that you have selected?
    Reply With Quote  
     

  4. #24  
    Senior Member ty_lowcountry's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    SC
    Posts
    368
    Quote Originally Posted by ted ramasola View Post
    Battery Life improves. LP-E6 type Powerextra brand 2600 mAh
    Old FW: 43 min / New 6.1 FW: 60 min or 1 hour. Straight recording. -that's good.
    Nice. I just got 46 mins on the OEM battery. It was about 35 min.
    Reply With Quote  
     

  5. #25  
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    792
    Anyone tested a Canon original LP e6 non stop recording? Interested to see if it gets any more out of it and how long.
    Reply With Quote  
     

  6. #26  
    Senior Member scorsesefan's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Queens, NY
    Posts
    591
    Quote Originally Posted by Ryanite View Post
    Anyone tested a Canon original LP e6 non stop recording? Interested to see if it gets any more out of it and how long.
    +1
    Reply With Quote  
     

  7. #27  
    Senior Member Taikonaut's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Posts
    2,985
    Changed firmware back to version 5.2. I can now perform playback using different LUT at will without needing to switch off and on. However the top menu remains a problem.
    Reply With Quote  
     

  8. #28  
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    387
    Been grading footage with intensive reds that are clipping. Can anyone confirm if latest firmware addresses clipping in the reds?
    Reply With Quote  
     

  9. #29  
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Nashville, TN
    Posts
    418
    Quote Originally Posted by iammuc View Post
    Been grading footage with intensive reds that are clipping. Can anyone confirm if latest firmware addresses clipping in the reds?
    I highly doubt it does, as it is an issue with V4 color science. You only need to map the color gamut into rec709 space to correct. (Resolve has a OFX plug-in to do this.) There are YouTube videos demonstrating.
    Pocketluts: Purpose-built LUTs for the Blackmagic Design Pocket Cinema Camera 4K
    Pocketluts Store
    Reply With Quote  
     

  10. #30  
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Melbourne, Australia
    Posts
    387
    Quote Originally Posted by joe12south View Post
    I highly doubt it does, as it is an issue with V4 color science. You only need to map the color gamut into rec709 space to correct. (Resolve has a OFX plug-in to do this.) There are YouTube videos demonstrating.
    Thanks! I'll look into it.
    Reply With Quote  
     

Similar Threads

  1. Firmware 4.8
    By Taikonaut in forum General Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 12-24-2017, 07:15 AM
  2. Firmware 2.1
    By CaptainHook in forum General Discussion
    Replies: 172
    Last Post: 03-30-2015, 10:22 AM
  3. Firmware 1.8 is here! 4K RAW
    By ponysmasher in forum General Discussion
    Replies: 261
    Last Post: 06-25-2014, 12:47 PM
  4. Firmware 1.61 available
    By gmfb in forum BMCuser News & Info
    Replies: 4
    Last Post: 02-10-2014, 09:32 PM
  5. Firmware 1.3
    By Mestizo Devon in forum General Discussion
    Replies: 37
    Last Post: 03-10-2013, 07:17 AM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •